Ζητείται δεσποινίς ετών 29

AAEAAQAAAAAAAA0VAAAAJDBiZjg4NGE1LTliOWMtNDE3Ny04YmRlLTAxZmIxOTUyNzNiZg.png

Μόλις κυκλοφόρησε το 6ο ηλεκτρονικό τεύχος του HR Case Study Series που επιμελείται η Αναπλ. Καθ. Μαρία Βακόλα με θέμα «Ζητείται δεσποινίς ετών 29«.

Η σειρά ‘HR Case Study Series‘ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ, περιλαμβάνει μια αληθινή μελέτη περίπτωσης και τέσσερις γνωμοδοτήσεις σε πραγματικά ερωτήματα που εγείρει η συγκεκριμένη περίπτωση. Οι γνωμοδοτήσεις δίνονται από στελέχη HR, πανεπιστημιακούς, στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων και μεταπτυ­χιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές.

Πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις προδιαγραφές μιας θέσης εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, μια εταιρεία ζητά να προσλάβει έναν/μια εργαζόμενο/η προσδιορίζοντας το φύλο και την ηλικία. Η συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα που ακολούθησε δίχασε το κοινό ως προς την ορθότητα της πρακτικής αυτής και μου έδωσε το έναυσμα να ζητήσω από ειδικούς να γνωμοδοτήσουν ως προς την ορθότητα αυτής της πρακτικής.

Είναι σημαντικό για τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού αλλά και για όλους τους κλάδους της διοίκησης να γίνει κατανοητό πως οι αποφάσεις πρέπει να στηρίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις (evidence based management). Όπως ακριβώς ένας επαγγελματίας της υγείας δεν συνταγογραφεί φάρμακα χωρίς επιστημονικές αποδείξεις έτσι ακριβώς και τα στελέχη επιχειρήσεων πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιστημονικές αποδείξεις στην καθημερινή τους πρακτική.

Στο συγκεκριμένο τεύχος οι γνωμοδοτήσεις προέρχονται από τους κ.κ. Μαντώ Πατσαούρα, Γενική Διευθύντρια Kariera.gr / Careerbuilder Greece, Ολίβια Κυριακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώτα Τσινούλη, Δικηγόρος και Φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού μας & Igor Bobryk, Φοιτητή του Μεταπτυχιακού μας.

H σειρά περιλαμβάνει τέσσερις μελέτες περίπτωσης ανά έτος.

Καλή ανάγνωση

This entry was posted in Research, Teaching. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s