Βιογραφικό


Είμαι Εργασιακός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από το Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2022 ήμουν Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Δεκέμβριο του 2017 υπήρξα  Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχω αναλάβει διευθυντής έκδοσης (Editor-in-Chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού International Journal of Selection and Assessment το οποίο εκδίδεται από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Wiley.

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην συνέχεια εκπόνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc, PhD) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μάντσεστερ, Μ. Βρετανία. Απέκτησα την επαγγελματική μου εμπειρία εργαζόμενος ως Υποδιευθυντής στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα. Είμαι συγγραφέας των βιβλίων «Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά» (με την Μ. Βακόλα), του βιβλίου «Διοικώντας το Ανθρώπινο Κεφάλαιο – Ελληνικές Μελέτες Περίπτωσης», ενώ ενώ έχω επιμεληθεί με την Janneke Oostrom το βιβλίο Employee Recruitment, Selection, and Assessment. Contemporary Issues for Theory and Practice (Routledge/Psychology Press).

Έχω δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, και έχω δώσει παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς / Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων και πιο συγκεκριμένα στην προσέλκυση, επιλογή και αξιολόγηση προσωπικού. Διδάσκω μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς/Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για τα οποία έχω τιμηθεί με Αριστεία Διδασκαλίας, ενώ διαθέτω μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις. Είμαι μέλος των  Society for Industrial and Organizational Psychology,  European Association of Work and Organizational Psychology, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations.

Στην διάρκεια του 2011-2012 υπήρξα μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Board of Advisors) της φοιτητικής οργάνωσης AIESEC (International Association of Students in Economics and Business), ενώ μεταξύ 2103-2017 υπήρξα μέλος του Executive Committee του European Association of Wrok & Organizational Psychology (EAWOP). Είμαι συν-ιδρυτής του European Network of Selection Researchers (ENESER) ενώ είμαι επίσης συν-ιδρυτής της ΜΚΟ Job-Pairs που στόχο έχει να βοηθήσει απόφοιτους πανεπιστημίων να «βρουν τον δρόμο» τους μέσω mentoring με έμπειρα στελέχη. Τέλος υποστηρίζω την Owiwi ως βασικό μέλος της ομάδας στον ρόλο του Chief Science Officer και την Collegelink ως Board Member.

Advertisement